Новини

22 травня 2018
У Дніпропетровській обласній раді презентували книгу, видану в пам'ять про подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Дніпропетровській обласній раді презентували книгу, видану в пам'ять про подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС

«Лабораторія якості життя» спільно із заступником голови Дніпропетровської облради Мгером Куюмчяном реалізували мрії чорнобильців.

25 квітня у Дніпропетровській обласній раді презентували книгу, видану в пам'ять про подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

 

Книга називається «Я пам'ятник собі...» і представляє колективну роботу громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Соборного району Дніпра.

«Куди я не звертався, щоб видати книгу, я отримував звідусіль «м'яку» відмову.  Але доля мене звела з Мгер Куюмчяном, заступником голови облради. На одній з наших зустрічей я підійшов до нього з цією проблемою. Він мені відповів коротко: «Давайте матеріали - допоможемо». І ось сьогодні ми маємо результат. Ми вже тримаємо цю книгу в руках», - розказує Дмитро Чернявський, заступник голови Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Жовтневого району Дніпра.

 

Ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС сподіваються – майбутнє покоління, маючи таку книгу-спогадів на руках, вчитиметься на їх помилках і зробить все, що від них залежить для того, аби така трагедія ніколи не повторилася.

Заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян підкреслив – ліквідатори аварії на ЧАЕС не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами:

«Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа XX століття. Спільно з ліквідаторами наслідків тієї страшної трагедії ми реалізували невеликий, але символічний проект - видали книгу з трагічною назвою «Я пам'ятник собі...». Ліквідатори цієї аварії ціною власного здоров'я, іноді життя, зупинили невидимого ворога, який міг привести до ще важчих наслідків для жителів всієї планети. Ми зобов'язані зробити все можливе, аби ці люди не відчували себе покинутими. Вони не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами. А ми не повинні втрачати шанс висловлювати нашу подяку цим людям, поки ми ще маємо цю можливість », - сказав Мгер Куюмчян.

 

Підготовкою книги-спогаду до друку та її виготовленням займалося КП «Лабораторія якості життя». Всі надруковані примірники були передані Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Жовтневого району Дніпра.